Av Gunilla Nogenmyr

Bilderna är klickbara

Tidigt på förmiddagen lördagen den 13 november lyste marschaller utanför Pingstförsamlingens lokal i Adelöv. Församlingen inbjöd till kvinnofrukost och många hade hörsammat inbjudan, ett 40-tal kvinnor njöt av en härlig frukost.

Emelie Magnusson och hennes studiekamrater från Södra Vätterbygdens Folkhögskola underhöll med sång och musik. Det var första gången som tjejerna framträdde offentligt och det gjorde de med bravur, jazz, visor och andlig sång och musik serverades till publikens förtjusta applåder.

När kaffet och kakan serverats, blev det dags för dagens särskilt inbjudna gäst Heli Nothdurft från Gunnebo att berätta om sitt liv. Hon började sin berättelse i Finland där hon bodde med sin familj tills hon fyllt åtta år, därefter flyttade de till Sverige och Heli blev utsatt för svår mobbning i skolan. Då hon i tonåren kom i sällskap med ett gäng killar började hon syssla med ockulta ting. Hon blev invigd som häxa och de mörka krafterna intog hennes liv, bl.a. ägnade hon sig åt woodo, man sticker nålar i dockor och uttalar förbannelser över vissa människor. Hon lyckades dock aldrig att skada kristna människor med denna svartkonst.

Heli träffade en man i unga år som friade till henne. Efter giftermålet fick paret en son, som blev illa skött eftersom droger och alkohol var vanligt i hemmet. Skilsmässan blev ett faktum men efter många år blev så Heli fri från både droger och ockultismen, hon fick möta Jesus till frälsning och nu är hon en glad kristen som vill tjäna Gud med sitt liv.

Den före detta maken blev också frälst och fri från sitt missbruk och sedan flera år är de nu omgifta med varandra. Helis man var för övrigt den ende mannen som deltog vid frukostmötet.

Efter Helis gripande berättelse blev det tid att ställa frågor och många tog tillfället i akt.

Initiativet till kvinnofrukosten hade Ruth Andersson och Laila Persson tagit och deltagarna uttalade sitt tack för arrangemanget.