I lördags var det dags för inspirationsdag för företagare på landsbygden.

Urnatur utanför Ödeshög

Urnatur utanför Ödeshög

Håkan och Ulrika från Urnatur berättade om sin verksamhet och hur de tänker runt naturturism. Mycket inspirerande och intressant. Bilden till höger visar deras nyaste “bo”. Sen berättade Ann-Marie från Spinkarps Spa om sin anläggning och hur hon jobbar med e-handel. Hennes sida är den mest klickade turistsidan i Tranås Kommun.

Tredje talaren var Åsa Westström från Thoragårds Gårdsbutik. Med en månadsgammal bebis på armen berättade hon livfullt om sin och makens gårdsbutik. De säljer viltkött och parmesanost och har haft många turer med lagar och regler för att kunna driva sin verksamhet. Hon gav rådet att: “Hitta dina egna vägar och var beredd på att andra inte gått samma väg som du och kanske då inte förstår vad det är du vill göra. Får du ett nej, ge inte upp utan gå någon annanstans.”

Min egen reflektion av dagen var att alla de här tre aktörerna hade fem-sex olika ben att stå på i sin verksamhet. Jag tror det är ganska typiskt för företag på landsbygden. Det andra jag slogs av var att det är lätt att köra fast i sin egen tankebana. Att ingå eller starta ett nätverk för att få input och knyta nya kontakter är ett jättebra sätt att komma vidare.

Efter lunchen så hade vi en nätverksauktion som leddes av Annica Böhm på ALMI. Alla fick kort presentera sitt företag och skriva ner på en lapp, något man ville ha hjälp med. De företag som var representerade fick sedan tipsa om egna kontakter som kunde hjälpa till med problemet eller en lösning hur personen skulle kunna gå vidare. Fantastiskt att se hur nya kontakter knöts, hur nära en lösning kan vara och vilket otroligt stort kontaktnät man kommer åt på detta sättet. Detta gav mig mycket inspiration och skulle vara roligt att testa på någon kommande företagsträff i Adelöv.

Kategorier: Åses blogg