Vad händer i Leaderprojektet?

Under sommaren har vi planerat och genomfört Livet på landet-veckan som ni kunnat följa och läsa mer om på hemsidan. Vi fick ett fantastiskt genomslag i media vilket är värt många kronor i ren marknadsföring. 5 000 besökare hittade ut till Adelöv under denna veckan. Igen ett stort tack till alla er som gjorde veckan möjlig. Arbetsgruppen kommer träffas för reflektion och framtidsplanering den 14 september.

Vi har också planerat för hur vi skulle synas i Framtidsgruppens monter under Adelövs marknad. Jag har jobbat med bemanning och tagit fram två visitkort som vi delade ut till besökare under marknaden. Visitkorten marknadsförde julmarknaden och traktorracet. 1 500 visitkort delades ut! Ett mycket bra sätt att marknadsföra kommande evenemang. Vi stod längst ner mot riksvägen och syntes lika bra från marknadsgatan upp mot krydderiet som mot riksvägen. Många glada besökare hittade hit och vi får fortsätta fundera på hur vi kan bli ännu proffsigare att marknadsföra vår bygd och vad som finns här.

Den 31 augusti, som kanske inte var den bästa dagen (kvällen innan Adelövs marknad) så träffades arbetsgruppen för julmarknaden. Här pågår planeringen för fullt och nästa möte är den 14 september. Julmarknaden hålls söndagen den 20 november. I juni skickades ett utflyktsförslag ut till ett 60-tal föreningar och kyrkor med tips om att förlägga sin utflykt just till julmarknaden. Ska bli spännande att se vad detta får för genomslag.

Fotbollskolan genomfördes i juni med en extra tjejsatning som fick ett positivt genomslag då ett 10-tal tjejer nappade på erbjudandet att fortsätta träna och som den 17 augusti åkte på match och såg LFC möte Örebro. Alla fick sittplats och fick möta laget efteråt med autografer och signering. Ett mycket uppskattat inslag. Nu tittar vi på hur vi kan fortsätta utveckla ungdsomsatsningen i AIK och hur en sådan grupp kan se ut.

Kurser kommer vi hålla tre stycken under hösten. Det lutar åt att det dels blir en grundläggande datakurs, en kurs i att göra din egen hemsida och en kurs/föreläsning om jakt- och fiske och Bed&Breaktfast och hur man kan paketera detta. Håll utkik på hemsidan och kontakta Åse direkt om du är intresserad. Tel: 0768-955036 eller via mail: ase@rokstenen.se
Vi kommer också försöka göra ett utskick på post till er i Adelöv samt informera i nätverken som finns i Destination Sommenbygd.

Struktur och planering är något vi fortsätter arbeta med i framtidsgruppen. Detta jobbar projektet också med och syftet är att försöka synliggöra framtidsgruppens arbete mer och öka engagemanget för frågor som framtidsgruppen bör driva i framtiden. Vi kommer bjuda in till ett öppet möte tisdagen den 4 oktober 19.00–21.00 i Adelövs skola. Välkomna! Mer information om detta kommer att skickas ut och läggas ut här på hemsidan. Hemsidan ja, detta är något vi också kommer fortsätta jobba med. Fler behöver bli involverade att göra inlägg på hemsidan så att den känns uppdaterad och aktuellt. Vi kommer lägga upp en strategi för hur ofta och i vilken omfattning som hemsidan ska uppdateras och även se över kostnader och intäkter här.

Har jag glömt något, säkert. Men då ber jag att få återkomma. Hör gärna av er med frågor och funderingar.

/Åse