Ett reportage av Uno Ljungberg uno
Här kommer det lite om tipspromenaderna som har varit i år.
Under sju onsdagskvällar med början efter midsommar ordnar Adelövs Motionsklubb, AMOK tips- och bingopromenader på olika platser runt om i Adelöv.
En kommitté från Motionsklubben bestående av Laila Persson, Kicki Sjöberg, Ing-Britt Strand och Berit Sundell håller ihop det hela och hjälper värdarna.
Årets värdar och platser har i år varit Kennet och Rut Andersson i Falla, Johan och Chatrine Schander Ljungquist i Hult, Klubbens styrelse i Församlingshemmet, Adelöv (en del av Sommarkyrkan), Uno Ljungberg i Norra Liarp, Åke Nilsson och Irene Alvén i Krydderiet Adelöv, Kjell och Elsi-Gun Karlsson i Hembygdsparken och slutligen klubbstyrelsen i Brummesmålen.
Värdarna skriver frågorna och gör en promenadslinga som är cirka två till tre kilometer lång.
Efter att ha gått slingan rättar deltagarna själva sin tipsrad och eventuellt inkasserar en bingovinst.
Sedan är det dags att njuta av gott fika, som värdarna bjuder på, i goda grannars och vänners lag, köpa lotter. Har man tur så vinner man även på sitt startnummer.
Sista promenaden avslutas alltid i Brummesmålen då motionsklubben står som värd. Efter att man gått tipsrundan och fikat avslutas det med att “Årets Piggelinare” delas ut till alla som har gått årets samtliga rundor, tretton stycken i år.
Men i år uppmärksammades en deltagare som har gått hela 35 år. Hon började sin första runda 1983 och enligt henne själv inte missat en enda promenad. Det bör bli cirka 280 till 290 gånger. (Det har varit lite olika antal rundor genom åren.)
Det är Maj Viktorsson, Adelöv vi talar om och hon uppvaktades av klubbens kassör Helena Karlsson med ett presentkort och en kram och applåder från övriga deltagare.
Det är ett populärt sätt att röra på sig, träffa grannar och vänner eller vad sägs om ett genomsnitt på 113 deltagare per gång.
Nästa år är det 40-årsjubileum då tipspromenaderna började 1978, samma år som klubben bildades.
Kategorier: Rapporter