Julmarknad 099Igår var det dags för Adelövs årliga julmarknad. För att bättra på julstämningen hade snö beställts som levererades enligt plan. Det ryktas att det i år var besöksrekord! Själv hann jag inte gå runt men såg många glada om än lite frusna ansikten passera marknadsföringsgruppens lott- och försäljningstånd. Mannen och barnen gick runt flera varv och åkte två gånger (minst) med häst och vagn. Välbesökt var också marknadsgudstjänsten i Adelövs kyrka, med vad jag förstod över 170 besökare.
englarna
Det ska bli spännande att höra lite mer om utvärderingen när arbetsgruppen för julmarknaden träffas. Vi hade utökat marknadsföringen något, kan det vara den som bidrog till ökat besöksantal. Det återstår att se. Mycket folk kom det i alla fall.

Vi hade en enkät ute som jag håller på att sammanställa och den typiska besökaren (enligt enkäten) är en Adelövsbo i sina bästa år någonstans mellan 40–60 år, det är en van marknadsbesökare som garanterat besökt marknaden mer än 3 gånger, troligtvis har han/hon fått reda på att den går av stapeln av en bekant, eller vet sedan innan att marknaden hålls på domsöndagen. Överlag får aktiviteterna på marknaden mycket gott betyg.
Julmarknad 088
Tidigare på dagen var familjen vid fornborgen vid Södraholm. I ymnigt snöfall gjorde vi vår klättring uppåt. Joacim och jag hade varit där tidigare men inte sedan man byggt fina trappor upp. Efter att ha diskuterat vad jättegrytorna användes till (många förslag från Filippa 3 år och Emma 6 år) gjorde vi vår klättring uppför såphala trappor. Sista biten var det skönt att ha ett extra rep att dra sig upp i och pappa (med ryggsäck och Filippa på ryggen) pustade rejält sista biten.
julmarknad
Varm choklad och ostsmörgås intogs vid den mysiga lilla “alpstugan” som stått där sedan -79. Självklart skrev vi i gästboken. Utsikten är hänförande trots mulet väder och snöfall. Vägen tillbaka gick snabbare och det är bra med tåliga overaller när barnen på rumpan gled nerför stigen.

En härlig dag i Adelöv som gav mersmak.