Öppet hus

Karin Roos driver  Hundpensionatet i Borgatorp i Adelöv. Hon höll öppet hus där i lördags (30/8-14). Var och en fick tillfälle att med egna ögon se de fina fräscha byggnaderna. Skogen och ängarna runtomkring är dessutom rogivande rastplatser.

Det kom mycket folk för att bland annat se polisens uppvisning i att fånga bovar med hund. Där var också demonstration av vad en assistanshund kan göra. Dessutom lydnad, hemvärnet och hundmassage. Fiskdamm och fika fanns det också.

Kompetens

Mindre synlig är den både djupa och breda kunskap som krävs för att driva ett hundpensionat. Förutom att vara duktig på hundar och veta hur de ska tas och skötas, så tillkommer drift av företaget och byggnader med mera.

Karin är godkänd av Jordbruksverket (som godkänner i samarbete med Länsstyrelsen). För att ta sig genom nålsögat ska man ha utbildning som innefattar bland annat: hur hundar beter sig, problemhundar och problemhundägare, stress hos hundar, djurskyddslagstiftningen, olika raser, smittspridning, hundsjukvård med mera.

Respekt

Man ska ha respekt för hundar, men helst inte vara rädd förstås. Man måste ha intresse för att klara av jobbet med hundar. Det behövs också en viss fallenhet.

Gör saker med hjärtat

”Här gör vi saker med hjärtat”, säger Karin. De tar inte hand om hundar för att bli rika. Inte heller säljer de foder av den anledningen. ”Vi försöker se till helheten. Det ska vara så bra som möjligt för hundarna att bo här även om det inte är som hemma.”

”Vi städar mycket. Vår målsättning är att det aldrig ska lukta hund.”

Kunder från hela landet kommer till Adelöv

Karin berättar att de har kunder av alla de slag och från olika håll i landet. Det är ett väldigt brett spektra. Folk lämnar sina hundar för att man ska åka på semester, ligga på sjukhus, åka utomlands … Det finns hur många anledningar som helst till att behöva lämna hunden.

Hundpensionatet drar turister till bygden. Kunderna kommer nära och långväga ifrån – de kommer från Vaggeryd, Stockholm och alla möjliga ställen. Många passar på att handla isterband i Örserum, besöka Krydderiet och åka till Sjöarps rökeri. ”Mina kunder cirkulerar runt i Adelöv.”

Passa på att köpa

foder  till kanonpriser till och med den 31 oktober 2014. Se vidare: http://www.borgatorp.se/Gott-nyttigt.html

Kategorier: FöretagRapporter