Ett reportage av Uno Ljungberg uno

Söndagen den 9 juli var en strålande vacker sommardag då Adelöv-Linderås Hembygdsförening bjöd in till fest i hembygdsparken i Tärenäs. Den börjar traditionsenligt med en friluftsgudstjänst, som denna gång även var inledning till sommarkyrkan i Adelöv.

I år inleddes andakten med ringning i den nyuppsatta klockan på serveringsbyggnaden. Klockan är skänkt av Lisbet och Hans Klint. Den senare fick äran att premiärringa in till gudstjänsten. Präst var Hanna Klint Lidegran som höll i gudstjänsten. För musiken stod kantor Mattias Enell.

Efter gudstjänsten äntrade Hembygdsföreningens ordförande Anne-Sofie Hill scenen och hälsade välkommen. Hon berättade lite om vad som har hänt och ska hända i hembygdsföreningen.

Hon annonserade att i serveringen var fikat uppdukat. Då hördes ett knattrande ljud från vägen. Ett litet gäng med veteranmopeder kom inkörande på gräsplanen med Gösta Ripenås i täten.

Efter att publiken minglat runt i cirka en timme var det dags för Jill Svensson från Huskvarna, vinnare av Talang 2010. Under cirka 40 minuter fick publiken njuta hennes underbara sång och som extranummer framfördes vinnarlåten Amazing Grace.

Under pausen som följde serverades ostkaka med jordgubbsylt som medlemmar i föreningen har bakat, alltså hemmagjort, och kaffe. I båda pauserna var det tillfälle att se på olika hantverk, titta in i smedjan och storstugan, köpa lotter och njuta av det fina vädret.

Som avslutning följde sockenkampen, den här gången i form av en femkamp. De olika grenarna var att kasta pil, kast med liten boll, kast med en gymnastiksko, memory och som sista gren  att vägleda en kompis som med förbundna ögon och rullator gå en liten hinderbana på tid. Adelövslaget avgick med segern.

Som avslutning tackade ordförande Anne-Sofie alla, publik och medlemmar för en lyckad och trevlig hembygdsfest.